Šta je poremećaj erekcije ili impotencija

Poremećaj erekcije, ili impotencija, znači nemogućnost postizanja ili zadržavanja erekcije koja je dovoljna za seksualni odnos. Mnogi muškarci imaju erektilnu disfunkciju u nekom periodu svog života. Može doći i proći.

Šta je Erektilna disfunkcija

Erektilna disfunkcija može imati niz uzroka, kako fizičkih, tako i psiholoških. Fizički faktori koji mogu izazvati erektilnu disfunkciju uključuju:
 1. opšte starenje
 2. zdravstveni problemi koji utiču na vaše živce, poput povrede kičmene moždine, multiple skleroze (MS),
 3. dijabetesa, hirurgije koja pogađa područje karlice ili kičmene moždine (operacija prostate ili creva), Parkinsonova bolest i Alchajmerova bolest
 4. smanjeni protok krvi u penis, uzrokovan aterosklerozom (začepljenje arterija)
 5. stanja poput bolesti prostate, visokog krvnog pritiska, neaktivne štitaste žlezde (hipotiroidizam), kardiovaskularnih bolesti, gojaznosti ili poremećaja spavanja
 6. alkohol, neki lekovi, pušenje ili zloupotreba supstanci
 7. Peironie-ova bolest (ožiljak unutar penisa)
 8. tretmani karcinoma prostate ili povećane prostate
Psihološki faktori koji mogu izazvati erektilnu disfunkciju uključuju:
 1. nerešeni problemi, sukobi ili problemi u seksualnoj i emocionalnoj vezi
 2. anksioznost zbog seksualnih performansi (ovo je najčešće na početku nove veze, posebno ako je muškarac ranije imao problema sa seksualnim performansama)
 3. stres
 4. problemi sa mentalnim zdravljem poput depresije

Kako lečiti Erektilnu disfunkciju

Uobičajeno je da muškarac koji je nemoćan utiče na kombinaciju fizičkih i psiholoških uzroka. Vaš lekar će prvo lečiti sva zdravstvena stanja koja mogu biti uzrok vaše erektilne disfunkcije. Možda će vam trebati lečenje i fizičkih i psiholoških uzroka erektilne disfunkcije. Iako se obično ne može izlečiti u potpunosti, postoje tretmani koji će vam omogućiti erekciju kako biste mogli da imate seks. Lečenje erektilne disfunkcije uzrokovane psihološkim faktorima moglo bi da uključuje savetovanje, kao što je kognitivna bihevioralna terapija ili seksualna terapija preduzeta sa vašim partnerom.
Kamagra Srbija Preparati za Potenciju